Je bent geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Maar wat mag je wel en niet doen? En hoe bouw je het sporten weer op?.. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de sportfysiotherapeut zorgt voor een snel en goed herstel.

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft

Doel

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Klachten

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan zijn:

  • Acute blessures
  • Overbelasting blessures
  • Post operatieve revalidatie (sport specifiek)
  • Informatie en advies omtrent trainingsopbouw
  • Advies op het gebied van preventie
  • Easy taping

De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn

Vergoeding

Sportfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekeringspakketten en is vrij toegankelijk. Bij chronische indicatie worden de behandelingen, vanaf de 21ste behandeling, vergoed vanuit de basisverzekering.