Oefeningen (video’s)

De fysiotherapeut helpt u te (blijven) bewegen. De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt cliënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

 

Samen met uw fysiotherapeut werkt u aan uw lichamelijke klacht. Hierbij kan het soms van belang zijn dat u thuis ook de oefeningen uitvoert om het herstel te bespoedigen. Omdat het soms lastig is om bijvoorbeeld een juiste houding aan te houden tijdens een oefening of u weet even niet meer hoe vaak u een oefening dient te herhalen, zijn wij bezig om een serie huiswerkoefeningen op video vast te leggen om u te ondersteunen.

 

Wij adviseren u deze oefeningen in overleg met één van onze fysiotherapeuten uit te voeren, zodat zij voor u kunnen bepalen wat het beste werkt voor uw klacht en/of situatie.

Coronafit

Bewegen is belangrijk, ook wanneer u ziek bent. Met deze oefeningen proberen we u te helpen met het opbouwen van uw spierkracht en het verminderen van de stijfheid. Probeer de oefeningen geleidelijk op te bouwen. Begin met de liggende oefeningen, indien deze goed gaan kunt u door met de zittende oefeningen en vervolgens ook de staan de oefeningen.

 

Start met 10 herhalingen en als dit goed gaat bouwt u dit uit naar 3 series van 10 herhalingen. De eerste oefeningen zijn dus in bed.

Hoofd, nek en schouders

Specifieke spierversterkende oefeningen gaan ons helpen bij het aannemen en handhaven van een betere houding. Deze oefeningen helpen bij het verminderen van terugkerende nekklachten en kunnen het best om de dag worden gedaan. Zo geef je de spieren voldoende tijd om zich te herstellen van de oefening.

Schouderoefeningen, Fase 3

Schouderoefeningen, Fase 2

Schouderoefeningen, Fase 1

Nekstabilisatie

Nekklachten

Chin Tuck

Armen

Wanneer u klachten heeft aan de buitenzijde van uw elleboog, kan er sprake zijn van een peesirritatie. In de volksmond wordt dit ook wel “tenniselleboog” genoemd. Vaak heb je dan klachten bij activiteiten als knijpen of tillen en je hoeft er niet eens voor te tennissen. In de meeste gevallen is de klacht een gevolg van overbelasting en naast rust nemen is het dan ook erg belangrijk om specifieke oefeningen te doen om de pijn te doen verminderen, de beweeglijkheid te verbeteren en de spier weer sterker te maken.

Benen

Scheenbeenklachten. Misschien kent u het zelf wel. Het is een pijnlijk en brandend gevoel aan de binnenzijde van het scheenbeen. Die vaak ontstaat tijdens of na het sporten. Wij hebben een aantal oefeningen voor u die de klachten kunnen doen verminderen of zelfs voorkomen. In deze aflevering behandelen wij de Bend leg calf raise, hip hitch en single leg soleus bridge.

Rug

Vaak zien wij patiënten met lage rugklachten, met uitstraling in de bil of in het been. Het is dan fijn om een oefening te hebben, om de pijn te doen verlichten. De bedoeling van deze oefening is dat als je het vaker per dag doet, dat de uitstralende pijn dan vaak terugtrekt richting de rug.

Bovenrug

A-specifieke rugklachten

Lage rugklachten

Heeft u last van spieren of gewrichten?

Maak een afspraak

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord dat uw gegevens worden gebruikt conform onze Privacyverklaring.

  Ervaringen

  Benieuwd hoe onze patiënten ons beoordelen?

  Bekijk de onafhankelijke onderzoeksresultaten!

  ×

  Goedendag!

  Waarmee kunnen wij u helpen?

  × Kunnen wij u helpen?