Veel voorkomende klachten

Nek- en hoofdpijnklachten

Nek- en hoofdpijnklachten

Nekpijn is meestal afkomstig uit de bewegende delen van de wervelkolom, dit zijn de spieren, banden en kleine gewrichten. Het is vaak een zeurende pijn aan één of beide kanten van de nek. Soms zijn de klachten zo hevig dat de pijn doorstraalt naar de vingers. Voorbeelden van klachten waarvan de oorzaak in de nek kan liggen zijn:

 

 • (draai)Duizeligheid
 • Tintelingen, uitstralende pijn naar de armen en vingers
 • Hoofdpijnklachten. Denk aan spierspanningshoofdpijn of hoofdpijn veroorzaakt door de nekgewrichten

 

Bij fysiotherapie de Bleek zijn een aantal therapeuten gespecialiseerd in manuele therapie, zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van wervelkolom gerelateerde klachten. Behandelingen die kunnen worden gegeven bij nekklachten zijn:

 

 • Voorlichting en advies
 • Oefentherapie
 • Manuele therapie
Rugklachten

Rugklachten

Wij zien erg vaak mensen met rugklachten. Dat is ook terug te zien in de statistieken want ongeveer 40% van de mensen komt vanwege nek- of rugklachten bij de fysiotherapeut. Dat houdt in dat ongeveer 1,6 miljoen mensen jaarlijks de fysiotherapeut bezoeken met deze klachten. Het behandelen van rugklachten vereist specifieke kennis.

 

Tezamen met een aantal andere praktijken in Enschede is een protocol opgesteld. In dit, bewezen effectieve, behandelprotocol is een verdeling gemaakt tussen verschillende typen rugklachten en de daarbij passende behandelstrategieën, denk daarbij aan bijvoorbeeld manuele therapie of specifieke oefeningen. Op deze wijze bent u verzekerd van de beste zorg en bent u zo spoedig mogelijk af van deze uiterst vervelende klacht.

Schouderklachten

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen zowel in rust als tijdens het bewegen van de bovenarm aanwezig zijn. De pijn is vooral aanwezig rond het schoudergewricht, maar kan soms ook doorstraling geven naar de nek, schouderbladen of vingers. Schouderklachten kunnen het functioneren tijdens het dagelijkse leven beïnvloeden, bijvoorbeeld bij het niet goed kunnen bewegen van de arm, moeite bij het aan- en uitrekken van de jas of andere kleding en tillen. Vaak ontstaan schouderklachten als gevolg van overbelasting, irritatie of een houdingsproblematiek. Veel voorkomende schouderklachten zijn:

 

 • Peesklachten
 • Artrose
 • Frozen shoulder
 • Coördinatie problemen van het schouderblad

 

Fysiotherapie de Bleek is aangesloten bij het Schoudernetwerk Twente. Hierin zitten fysiotherapeuten die extra scholing hebben in schouderproblematieken en ervaring hebben met patiënten met (complexe) schouderklachten. De leden krijgen regelmatig bijscholing in de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebeid van onderzoek en behandelingen. In onze praktijk is Lars Arends lid van het SchouderNetwerk Twente.

Hand- en polsklachten

Hand- en polsklachten

Hand en polsklachten veroorzaken vaak een forse beperking in het dagelijks leven. Bewegingen zoals wringen, knoopjes dichtdoen of een doorknop omdraaien kunnen erg pijnlijk zijn. Fysiotherapie bij hand- en polsklachten bestaat uit het optimaliseren van de beweeglijkheid, gewrichtsstabiliteit, kracht, pijn en bewegingscoördinatie.

 

Als u denkt aan polsklachten dan denkt u niet meteen aan echografie. Echter is  echografie een mooie manier om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Verschillende zaken kunnen in beeld gebracht worden zoals spieren en pezen. Ook zenuwen van de pols kunnen in beeld gebracht worden door echografisch onderzoek.

Elleboogklachten

Elleboogklachten

Er zijn veel verschillende oorzaken waardoor elleboogklachten kunnen ontstaan. Meestal is er sprake van overbelasting door repeterende bewegingen maar soms wordt de klacht veroorzaakt door problemen in de nek. Klachten in de elleboog kunnen ervoor zorgen dat dagelijkse dingen zoals werk en sport niet meer goed lukken.

 

De oorzaken, symptomen en behandelingen verschillen per elleboogklacht. Soms is het noodzakelijk ook de nek te behandelen om tot een goed resultaat te komen. Het is dus belangrijk om te weten wat de oorzaak van de klacht is, zodat de fysiotherapeut een behandeling kan toepassen die het meest effectief is voor de blessure.

Heup- en liesklachten

Heup- en liesklachten

Heup- en liesklachten komen regelmatig voor bij sporters maar ook bij ouderen, denk bijvoorbeeld aan artrose van de heup. Daarnaast kan het ook zijn dat de oorzaak ligt in een verkeerd bewegingspatroon van de lage rug en of het bekken. Hierdoor straalt de pijn soms uit naar de heupregio. De fysiotherapeut gaat samen met u op zoek naar de oorzaak van de klacht en kan u begeleiden bij het herstel. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van spierkracht en soms is manuele therapie een nuttige aanvulling.

 

Goed te weten:

Sinds 2018 krijgen patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten de eerste 12 behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed uit de basisverzekering.

Knieklachten

Knieklachten

Knieklachten kunnen vele oorzaken hebben. Bij jonge mensen en sporters ziet u vaak pijnklachten rondom de knieschijf, slijmbeurs problemen en kniepeesklachten zoals de Jumpers Knee, de Runners Knee en Osgood-Schlatter. Andere klachten zijn bijvoorbeeld artrose van de knie of klachten na een (sport)trauma. Soms worden knieklachten veroorzaakt door verminderde spierkracht of coördinatieverlies van spieren rondom de heupen of lage rug. Daarom zal het onderzoek en de behandeling vaak meer omvatten dan de knie alleen.

 

Goed te weten:
Sinds 2018 krijgen patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten de eerste 12 behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed uit de basisverzekering.

Enkel- en voetklachten

Enkel- en voetklachten

Veel voorkomende klachten aan de enkel/voet zijn het gevolg van een val of verzwikking. Ook komt overbelasting van de pezen of het enkelgewricht veel voor. Veel voorkomende enkelklachten zijn: peesaandoeningen, sportletsels, inklemming van weke delen, gewricht stijfheid. De fysiotherapeutische behandeling zal bestaan uit:

 

 • Informeren en adviseren
 • Het optimaliseren van de beweeglijkheid
 • Het functioneel trainen van de kracht en stabiliteit
 • Tapen of bandageren

Wij adviseren graag

Op deze pagina staat een greep van veel voorkomende aandoeningen die wij behandelen. Maar wij doen nog veel meer! Wanneer uw klachten hier niet tussen staan, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen om uw problemen door ons te laten beoordelen. Wij kunnen u dan informeren en adviseren.

Wilt u meer informatie over onze behandelingen?

Maak een afspraak

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord dat uw gegevens worden gebruikt conform onze Privacyverklaring.

  Ervaringen

  Benieuwd hoe onze patiënten ons beoordelen?

  Bekijk de onafhankelijke onderzoeksresultaten!

  ×

  Goedendag!

  Waarmee kunnen wij u helpen?

  × Kunnen wij u helpen?