Fysiotherapie bij schouderklachten

Schouderpijn

Een veel voorkomende klacht van het bewegingsapparaat is schouderpijn. Bij schouderklachten heeft u pijn in of rondom uw schouder(s). Het ontstaan van de klachten komt vaak door een langdurige verkeerde houding of door lang een repeterende beweging te maken. Schouderpijn kan worden gevoeld tijdens beweging maar ook in rust. Soms ook met uitstraling naar uw nek, schouderbladen, elleboog, vingers of hoofdpijnklachten.

 

Het niet goed meer kunnen bewegen van de arm bij bijvoorbeeld het aan- en uitkleden of kammen van uw haar kan een gevolg zijn van schouderpijn. Schouderklachten kunnen dus een invloed hebben op dagelijkse bezigheden. Ook ’s nachts kunnen de pijnklachten aanwezig zijn. De schouder is een zeer complex en kan niet als iets op zichzelf worden gezien, maar moet altijd worden gezien vanuit de gehele lichamelijke keten. Het komt geregeld voor dat schouderklachten met behulp van fysiotherapie niet overgaan. Dit kan te maken hebben met onervarenheid en onvoldoende kennis van de fysiotherapeut.

Schoudernetwerk Twente

Fysiotherapie de Bleek is aangesloten bij het Schoudernetwerk Twente. Dit is een samenwerkingsverband tussen eerste- en tweedelijns fysiotherapeuten, gespecialiseerd in schouderrevalidatie. De gezamenlijke missie van deze samenwerking is: topkwaliteit leveren op het gebied van behandeling van patiënten met schouderklachten in de breedste zin van het woord.

Schoudernetwerk Twente

Heeft u last van spieren of gewrichten?

Maak een afspraak

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord dat uw gegevens worden gebruikt conform onze Privacyverklaring.

  Ervaringen

  Benieuwd hoe onze patiënten ons beoordelen?

  Bekijk de onafhankelijke onderzoeksresultaten!

  ×

  Goedendag!

  Waarmee kunnen wij u helpen?

  × Kunnen wij u helpen?