Zorgverzekering 2021

Zorgverzekering 2021

Welke zorgverzekering biedt de beste voorwaarden en vergoeding voor fysiotherapie in 2021?
2020 is alweer bijna voorbij en na alle corona beproevingen die we dit jaar hebben doorstaan, kan 2021 alleen maar beter worden toch? Maar geldt dit ook voor jouw zorgverzekering? Verwacht jij in 2021 veel of weinig fysiotherapie nodig te hebben. Jaarlijks veranderen de polisvoorwaarden bij veel verzekeraars. Het is dus verstandig om je nieuwe polisvoorwaarden na te kijken, ook als je niet van plan bent om een andere zorgverzekering af te sluiten. Zo voorkom je nare verrassingen. Hieronder hebben wij kort uitgelegd waar je op moet letten.

BASISVERZEKERING

De basisverzekering is voor iedereen verplicht. Deze polis is ongeacht van welke zorgverzekeraar deze afkomstig is, voor iedereen hetzelfde. Fysiotherapie wordt hierin vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Ook de chronische aandoeningen worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar let op: wel pas na 20 behandelingen. Veelal is dit van toepassing na een operatie, bijvoorbeeld je voorste kruisband of een nieuwe knie. Op de zogenaamde chronische lijst staat precies welke aandoeningen hiervoor in aanmerking komen. Mocht je ergens lang last van hebben betekent dus niet automatisch dat je hiervoor vanuit de basisverzekering vergoed wordt.

Tip: verwacht je in 2021 gebruik te moeten maken van chronische fysiotherapie? Zorg voor een aanvullende verzekering die tenminste de eerste 20 behandelingen dekt.

AANVULLENDE VERZEKERING

Voor wat betreft de aanvullende verzekeringen zijn er grote verschillen tussen de zorgverzekeraars. Sommige verzekeraars bieden een aanvullende verzekering met wel 30 behandelingen fysiotherapie.

Maar let op, veel verzekeraars passen medische selectie toe, zodat het niet zeker is of je tot deze verzekering wordt toegelaten. Omdat de verschillen groot zijn, loont het de aanvullende verzekeringen te vergelijken. Met deze checklist weet je precies waar je op moet letten bij het afsluiten of wijzigen van jouw zorgpolis (bron: KNGF).

STAP JE NIET OVER VAN ZORGVERZEKERING?

Check je polisvoorwaarden voor 2021! Wanneer je overweegt om je huidige polis aan te houden, let dan goed op de voorwaarden van je polis voor 2021. Bijvoorbeeld, de aanvullende verzekering van CZ Direct Extra vergoedt in 2020 nog 18 behandelingen. Maar in 2021 kan je bij deze verzekeraar maar kiezen voor 6 of 9 behandelingen. Dus kom niet voor verrassingen te staan en check of er wijzingen staan in de vergoeding voor fysiotherapie van je polis voor 2021.

ZELF BETALEN?

Heeft u geen aanvullende verzekering, dan kan je nog steeds wel bij de fysiotherapeut terecht, alleen komende de kosten van deze behandelingen voor eigen rekening.
Voor meer informatie, neem contact op met onze praktijk.

Tel. 053-4358992
WhatsApp 0616907232

Gezondheidscentrum:
Maanstraat 130
7521 HC Enschede
Twekkelerveld:
G.J. van Heekstraat 66
7521 EH Enschede×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?