Wintertips van Fysiotherapie De Bleek

Gezien in Wijkkrant Twekkelerveld!

Heeft u meer last van spierpijn? Wist u dat uw lichaam door een wandeling in de buitenlucht het “gelukshormoon” endorfine aanmaakt waardoor u minder vatbaar bent voor typische winterkwalen zoals griep en verkoudheid? Lees hieronder onze wintertips!

Veel cliënten geven aan dat ze in de koude winterdagen moeite hebben om uit bed te komen vanwege een stram en stijf gevoel in de rug. Bij een koude temperatuur zijn we sneller geneigd om lekker binnen te blijven en bewegen we dus over het algemeen minder in de winterperiode dan in de zomerperiode. Bij minder beweging worden uw spieren en gewrichten dan onvoldoende “gesmeerd” met als resultaat dat uw spieren stijf kunnen worden.

GEZOND VOELEN TIJDENS DE WINTERMAANDEN
Naast het minder bewegen in de winterperiode, is het ook aangetoond dat mensen zich meer kwetsbaar voelen en meer vatbaar zijn voor de griep. Heeft u ook iets meer moeite met de winter? Graag geven wij u een aantal praktische wintertips om tijdens de koude wintermaanden u fitter en gezonder te voelen!

UW RUG BEWEGEN IN DE WINTER
Spieren reageren op het kouder wordende winterweer. Spierpijn of stijfheid kunnen optreden bij blootstelling aan temperatuurwisselingen. Wellicht heeft u dit zelf ook wel eens gemerkt wanneer u bijvoorbeeld een tijdje op de tocht heeft gezeten. Uw spieren kunnen hierdoor na een tijdje pijnlijk en stijf aanvoelen. In de winterperiode is het daarom aan te raden om uw dag te beginnen met een “warming-up” en gedurende de dag oefeningen te doen om uw spieren warm te houden. Vraag gerust uw fysiotherapeut welke rug oefeningen voor u geschikt zijn.

KLEED U VOLDOENDE EN WARM AAN
Warm aankleden voorkomt rugproblemen. Warme spieren zullen namelijk minder snel verkrampen. Zo trek ik in de koude winterperiode altijd een extra shirt onder mijn kleding aan. Tip: wol, zijde en synthetische stoffen houden de warmte beter vast dan bijvoorbeeld katoen.

BEHOEFTE AAN MEER WINTERTIPS?
Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, zijn er veel aanpassingen mogelijk om de winter gezond door te komen. Heeft u naast onze wintertips nog vragen of advies nodig over wat voor u het beste is voor een gezonde winterperiode? Of over welke rug oefeningen voor u geschikt zijn in de winter? Fysiotherapie De Bleek adviseert u graag!

FYSIOTHERAPIE DE BLEEK
Locatie Gezondheidscentrum
Twekkelerveld, Maanstraat 130
Locatie G.J. van Heekstraat 66
053- 435 89 92
info@fysio-debleek.nl×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?