Sporten

We mogen weer sporten!

We keken er allemaal al maanden naar uit: We mogen weer binnen en buiten sporten! Maar dat is niet zonder risico. De kans op blessures is nu drie keer zo groot. Dit geldt met name voor contactsporten zoals voetbal. Wij zien nu al binnen onze praktijk een toename van sporters die zich melden met een blessure of klachten die duiden op overbelasting.

HOE KUN JE BLESSURELEED VOORKOMEN?

  • Probeer rustig aan op te bouwen. Loop niet te hard van stapel.
  • Doe een goede warming up. Een warming up duurt minimaal 15 minuten! Een warming up zorgt ervoor dat de bloeddoorstroming toeneemt waardoor spieren minder snel overbelast raken. Je kunt daarnaast beter presteren.
  • Zorg voor goed schoeisel, passen de schoenen bij de sport die je doet en de ondergrond waar je op traint.
  • Moe of ziek geweest? Pas je training aan! Dit geldt met name voor patiënten die besmet zijn geweest met het corona virus. Het lichaam kan soms extreem reageren na een besmetting. Luister naar je lichaam!

 
TOT SLOT
Helaas kun je nooit 100% voorkomen dat je een blessure zult oplopen. Zeker bij acute blessures is het vaak een kwestie van domme pech. Met de bovenstaande tips wordt de kans op blessures in ieder geval een stuk kleiner. Mocht je ondanks alle tips en een goede voorbereiding toch een blessure krijgen, kun je natuurlijk contact opnemen met ons.×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?