jarno oranje hesje

Update: Positieve gezondheid bij fysiotherapie de Bleek

Zoals in de wijkkrant van September is aangegeven, zijn wij bij fysiotherapie de Bleek gestart met het GLI programma. Dit programma richt zich op het verbeteren van de leefstijl van mensen met overgewicht of een verhoogd risico hierop. Dit draagt bij om type 2 diabetes te voorkomen. Onze collega’s Lars Arends (Leefstijlcoach) en Jarno Scherphof (Fysiotherapeut) hebben in samenwerking met Maggy Owel (Diëtiste) en Sportaal een programma opgesteld om mensen hierbij te begeleiden.

Inmiddels zijn er in 3 maanden tijd 16 intakes gedaan en is er met een groep van 12 personen gestart met aanpassingen van het voedingspatroon (onder leiding van de diëtiste) en oefenen/meer bewegen (onder leiding van de fysiotherapeuten). Ook zal tijdens dit programma worden ingegaan op stress, roken, slaap en alcohol.

Voor wie is dit programma?
Fysiotherapie de Bleek heeft in samenwerking met SLIMMER een programma opgesteld voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand de motivatie heeft een leefstijlprogramma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is hierbij nodig.

Vergoeding
Ook volgend jaar volledige vergoeding vanuit de basisverzekering. De kosten voor het SLIMMER programma worden in de meeste gevallen geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn enkele uitzonderingen, als uw verzekeraar het programma niet inkoopt. Uw fysiotherapeut, leefstijlcoach of huisarts kan u hierover verder informeren.

Heeft u belangstelling, neem dan snel contact op met onze praktijk. Volgend jaar zal er een nieuwe groep starten en er zijn nog maar een paar plekken vrij! Ook als u vragen heeft over het bovenstaande, kunt u ons op werkdagen bereiken via het telefoonnummer: 053-4358992 of stuur een e-mail naar info@fysio-debleek.nl.×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?