Oncologisch fysiotherapie

Gezien in Wijkkrant Twekkelerveld!

Bij Fysiotherapie de Bleek is het mogelijk om oncologisch fysiotherapie te volgen rondom een oncologisch behandeltraject. Hierin begeleid Anika Leeuw u graag. Hoe dit er precies uitziet verschilt natuurlijk per klacht. Om u een beetje een beeld te geven, verteld een patiënte hieronder hoe zij de therapie ervaart. 

VOOR WELKE KLACHTEN KOMT U BIJ FYSIOTHERAPIE DE BLEEK?
Na de diagnose borstkanker en 2 operaties gevolgd door een langdurige behandeling met bestraling en chemotherapie, was mijn conditie sterk verminderd. 

HOE ZIET EEN BEHANDELING ERUIT? 
Ik train de spieren met gewichten en doe fiets- en loopoefeningen. Dit vindt plaats in de oefenzaal van fysiotherapie de Bleek in het gezondheidscentrum Twekkelerveld. 

WAT IS TOT NU TOE UW ERVARING BIJ FYSIOTHERAPIE DE BLEEK?
Ik ben blij met de vakkundige begeleiding tijdens de oefeningen. Ook vind ik het prettig dat het in een kleine groep gebeurd. 

SLUIT DE THERAPIE AAN BIJ UW VERWACHTING?
Boven verwachting. Omdat ik nogal op zag tegen het gebruik van apparaten in de sportzaal, je zult mij niet in een sportschool aantreffen, ik ga liever wandelen en fietsen. Het viel me dus mee dankzij de individuele en plezierige begeleiding. 

HEEFT U BAAT BIJ DE THERAPIE EN HOE UIT ZICH DAT IN HET DAGELIJKS LEVEN?
Ik merk dat ik sterker ben geworden en dat ik me vrijer durf te bewegen. Op de dagen dat ik niet naar de fysiotherapie hoef, merk ik dat ik sneller oefeningen uit mezelf ga doen, omdat dat goed voelt. Ik heb zelfs alweer geschaatst op natuurijs. 

Kanker krijgen (en hebben) kan een behoorlijke impact hebben op uw leven. Er breekt een onzekere periode aan waarin meerdere ziekenhuis bezoeken volgen. Hierbij wordt in veel gevallen een ingrijpende behandeling als chemotherapie, bestraling of een operatie toegepast. Deze behandelingen kunnen veel klachten veroorzaken, waarbij u kunt denken aan stijfheid, pijn, vermoeidheid, conditie- en krachtsverlies. 

Vroeger werd vooral geadviseerd om rust te houden tijdens de behandeling, maar dit is achterhaald. Beweging tijdens de behandelingen blijkt juist een positief effect te hebben. Het houdt het lichaam fitter, zodat u tijdens en na de ziekte uw leven en dagelijkse activiteiten gemakkelijker kunt oppakken. 

We hopen dat voor u duidelijker is geworden hoe de behandelingen eruit kunnen zien op oncologisch gebied. Vraagt u zich af of Anika u ook kan ondersteunen in het traject? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze praktijk: Fysiotherapie de Bleek telefoonnummer: 053-4358992 ×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?