Meer ouderen ernstig gewond na val

Gezien in Wijkkrant Twekkelerveld!

Steeds meer ouderen raken ernstig gewond na een val. Een van de oorzaken is dat ze langer thuiswonen. Afgelopen jaar ging het om bijna 75.000 ouderen, 5200 slachtoffers meer dan het jaar ervoor. Zij liepen zware verwondingen op als gebroken heupen en hersenletsel (bron: algemeen dagblad).

Bijwerkingen van medicijnen zou een oorzaak van valpartijen kunnen zijn. Een andere dosering of ander alternatief middel kan de klachten verhelpen. Dit zou in overleg met de huisarts kunnen.

Een valcursus waar spierkracht en balans worden getraind, kunnen een valpartij voorkomen. Als deze preventiemaatregelen tegelijk worden uitgevoerd, worden de ongevallen met een derde teruggedrongen is de verwachting van onderzoekers.

Voor verder informatie m.b.t. valpreventie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie de Bleek. Zij bieden valpreventieprogramma’s aan waarbij spierkracht- en balanstraining centraal staan. Hiermee wordt de kans op valpartijen aanzienlijk verkleind. Indien u informatie wilt kunt u bellen met ons.

FYSIOTHERAPIE DE BLEEK
Locatie Gezondheidscentrum
Twekkelerveld, Maanstraat 130
Locatie G.J. van Heekstraat 66
053- 435 89 92
info@fysio-debleek.nl×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?