Gezien in wijkkrant Twekkelerveld: Oedeemfysiotherapie

Sinds kort is onze collega Anika Leeuw geslaagd voor de opleiding oedeemfysiotherapie! Als oedeemfysiotherapeut kan zij mensen behandelen die last hebben van (lymf) oedeem.

WAT IS OEDEEM?

Oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam en komt onder andere voor bij (borst)kanker, bloedvatproblemen of littekens. Daarnaast kan oedeem ook een gevolg zijn een operatie, chemotherapie, bestralingen of een ongeval. Er is bij oedeem sprake van een verstoord evenwicht tussen de aanvoer en afvoer van vocht in het lichaam. Dit kan zich uiten in een zwaar gevoel, spanning van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en een toename van de omvang van het lichaamsdeel; er ontstaat zwelling.

Oedeem kan andere klachten veroorzaken als ontstekingen en gewrichtsklachten en moet serieus genomen worden. Het is belangrijk om het teveel aan vocht zo goed mogelijk af te voeren. Een oedeemfysiotherapeut kan met behulp van verschillende behandelmethodes de afvoer van het vocht stimuleren.

Oedeemvorming komt regelmatig voor bij mensen met kanker. Anika is naast oedeemfysiotherapeut ook master oncologiefysiotherapeut in opleiding en kan u in beide situaties begeleiden.

Heeft u last van oedeem? Of wilt u meer weten over fysiotherapie bij kanker. Neem dan contact op met Fysiotherapie de Bleek via het telefoonnummer: 053-4358992 of stuur uw vraag via de mail: info@ fysio-debleek.nl.×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?