Nekklachten

Gezien in wijkkrant Twekkelerveld: Nekklachten

Je kent het wel: na een dag bikkelen achter je bureau heb je precies op dat ene plekje op je schouder een zeurend gevoel. Fysiotherapie de Bleek geeft je 4 tips om dit te voorkomen.

  1. GA UITGERUST AAN DE SLAG

Als je vermoeid bent, heb je sneller de neiging krampachtig te zitten. Dit gebeurt bijvoorbeeld door je schouders op te trekken. De spanning op de spieren op en rond de schouders en nek kan hierdoor groter worden, wat weer pijn kan veroorzaken. Lukt het je niet om genoeg te slapen? Probeer dan de omstandigheden op de dag te verbeteren. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende licht tijdens het werken en ga eens buiten wandelen maar ga vooral op tijd naar bed. Een volwassene heeft minimaal 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig.

  1. BEL HANDSFREE

Bel je overdag veel? Bel dan handsfree. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je nek en schouders te ontspannen terwijl je belt. Als je tegelijk telefoneert en typt, is het nog belangrijker om handsfree te bellen zodat je je telefoon niet tussen je oor en schouder klemt.

  1. ZORG OOK ’S AVONDS VOOR EEN GOEDE HOUDING

Ook als je regelmatig thuis werkt of juist ’s avonds nog even een webshop afspeurt, is een goede houding belangrijk. Zet je computer of laptop op de hoogte waarbij je je schouders kunt ontspannen. Met je laptop op de bank zitten is niet zo’n goed idee: je moet dan teveel naar beneden kijken. Dat zorgt voor meer spanning, wat weer zorgt voor pijnlijke schouders.

  1. ZORG VOOR ONTSPANNING

‘Het maakt niet uit in welke houding ik zit, mijn schouders voelen vaak pijnlijk.’ Dit is een veel gehoorde zin van mensen die een zittend beroep hebben. Langdurig in dezelfde houding zitten helpt niet om je beter te voelen. Soms doe je nog zo erg je best om in beweging te blijven maar blijven je schouders pijnlijk aanvoelen. Dit kan dan ook komen door externe factoren als verhoogde spierspanning, verminderde spierkracht of stress. Indien deze klachten ondanks deze tips aanhouden zou je eens een afspraak bij de fysiotherapeut kunnen maken voor een goed advies.

Fysiotherapie de Bleek
Telefoonnumer: 053-4358992
E-mail: info@fysio-debleek.nl
Whatsapp: 06-16907232×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?