Fysio de Bleek Fysiotharapie na een operatie

Gezien in wijkkrant Twekkelerveld: Fysiotherapie na een operatie

Fysiotherapie na een operatie

Een operatie kan ingrijpend zijn voor het lichaam en het herstelproces kan soms lang duren. Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen gedurende de periode van herstel. Maar wat is nu precies de rol van fysiotherapie na een operatie en hoe kan het helpen?

  1. BEGELEIDING TIJDENS HET HERSTELPROCES Na een operatie is het belangrijk om het herstelproces goed te begeleiden. Fysiotherapie kan helpen om dit zo normaal mogelijk (en zonder complicaties) te laten verlopen. Doormiddel van functionele oefentherapie, mobilisaties of andere technieken kan fysiotherapie helpen om pijn te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten.
  2. VERMINDERING VAN LITTEKENWEEFSEL Een operatie kan leiden tot littekenweefsel. Dit kan pijn veroorzaken en de bewegingsvrijheid beperken. Fysiotherapie kan helpen om littekenweefsel te verminderen door gerichte oefeningen en behandelingen te doen. Dit kan helpen om de bewegingsvrijheid te vergroten en pijn te verminderen.
  3. VERMINDERING VAN SPIERZWAKTE Na een operatie kan spierzwakte optreden. Dit kan leiden tot verminderde bewegingsvrijheid en een verhoogd risico op blessures. Fysiotherapie kan helpen om spierzwakte te verminderen door gerichte krachtoefeningen te doen. Dit kan helpen om de spierkracht te vergroten en de bewegingsvrijheid te verbeteren.
  4. VERMINDERING VAN STIJFHEID Na een operatie kan stijfheid optreden. Dit kan pijn veroorzaken en de bewegingsvrijheid beperken. Fysiotherapie kan helpen om stijfheid te verminderen door gerichte strekoefeningen te doen. Dit kan helpen om de bewegingsvrijheid te vergroten en pijn te verminderen.
  5. VERMINDERING VAN BLOEDCIRCULATIEPROBLEMEN Na een operatie kan er een verminderde bloedcirculatie optreden. Dit kan leiden tot stijfheid en pijn. Fysiotherapie kan helpen om bloedcirculatieproblemen te verminderen door gerichte oefeningen en behandelingen te doen. Dit kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en stijfheid en pijn te verminderen. Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen in het herstel na een operatie.

 
PREHABILITATIE
21 Maart 2023 heeft de Tweede Kamer ingestemd met een motie van VVDKamerlid Judith Tielen over prehabilitatie. Prehabilitatie is het zorgen dat patiënten zo fit mogelijk worden voor een operatie. Uit onderzoek blijkt dat dit een positief effect heeft op het herstel van patiënten na een operatie en daarbij levert het dus een besparing op qua zorgkosten.

Bij fysiotherapie de Bleek hebben de fysiotherapeuten veel ervaring met zowel de prehabilitatie als de revalidatie na operaties. Heeft u vragen over dit onderwerp, wordt u binnenkort geopereerd of bent u geopereerd, wacht dan niet en neem direct contact op met een van onze fysiotherapeuten!

Fysiotherapie de Bleek
Telefoonnumer: 053-4358992
E-mail: info@fysio-debleek.nl
Whatsapp: 06-16907232×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?