Fysiotherapie bij Sportblessures

Gezien in wijkkrant Twekkelerveld: Fysiotherapie bij sportblessures

Vorig jaar liepen naar schatting 3,5 miljoen sporters in Nederland een blessure op. In totaal telde het kenniscentrum voor letselpreventie 4,3 miljoen blessures. Sommige sporters kregen dus meerdere blessures in hetzelfde jaar. Vooral hardlopen, voetbal en fitness leidden tot kwetsuren.

Als gevolg hiervan werden mensen behandeld op de spoedeisende hulp of in het ziekenhuis. Nabehandeling vindt vaak plaats bij de fysiotherapeut. Ondanks het feit dat veel mensen blessures oplopen blijft bewegen gezond. Fysiotherapie kan ook ingezet worden ter voorkoming van (nieuwe)blessures. De blessures ontstaan onder meer doordat sporters zichzelf overbelasten of door verdraaiing of verzwikking. Denk daarbij aan knie of enkelblessures.

De fysiotherapeut besteedt naast hulp bij herstel van blessures ook aandacht voor blessurepreventie De gevolgen voor het dagelijks functioneren en het werk zijn vervelend.

Fysiotherapie kan zinvol zijn om zo snel mogelijk weer op de been te komen. Belangrijkste preventieve tip is dat mensen met een goed opgewarmd lijf gaan sporten.

Mocht u meer over deze klachten willen weten of een afspraak willen maken voor een behandeling dan kunt u contact opnemen met Lars Arends via het telefoonnummer 053 – 435 89 92 of kijk op de website voor meer informatie!×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?