Fysiotherapie de Bleek Echo

Gezien in wijkkrant Twekkelerveld: Echografie bij Fysiotherapie De Bleek/Gezondheidscentrum Twekkelerveld

Bij Fysiotherapie De Bleek zijn Bart Dost en Jarno Scherphof de echografisten. Echografie maakt gebruik van geluidsgolven die voor het menselijk gehoor niet waarneembaar zijn. Bij dit onderzoek beweegt de fysiotherapeut een kleine scanner met gel over de huid. Het uitgezonden geluid wordt teruggekaatst(echo) door de verschillende structuren in het lichaam. Het teruggekaatste geluid wordt omgezet in beeld op een monitor.

Toepassing

Echo wordt ingezet voor de beoordeling van verschillende aandoeningen. Hierbij is te denken aan sportblessures, schouderklachten, heupklachten, knieklachten, elleboogklachten, hielspoorklachten en enkelklachten. De fysiotherapeutische behandeling kan met echo doelgerichter zijn.

Ook kan in sommige gevallen de voortgang van de behandeling met echo worden beoordeeld. Soms komt het voor dat u naar aanleiding van een echo terugverwezen wordt naar de huisarts. Echografie is niet altijd noodzakelijk, uw therapeut kan u hier meer over vertellen. Voor meer informatie, www.fysio-debleek.nl.×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?