nekklachten

Fysiotherapie de Bleek: Manuele Therapie

Pijn in je rug, pijn in je nek, je schoenen niet meer kunnen strikken en in de nacht wakker worden van stijve gewrichten… herkenbaar? Er is een klacht ontstaan in de wervelkolom of ledematen doordat gewrichten niet goed meer werken. Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

KLACHTEN

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • Heupklachten
DOEL

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

MAAR WAT KUNT U ZELF DOEN OM RUGKLACHTEN TEGEN TE GAAN OF TE VERMINDEREN?

Als u rugklachten heeft is het belangrijk om te blijven bewegen om stijfheid te voorkomen, denk hierbij aan fietsen of wandelen. Helpt het bovengenoemde niet bij u? Neemt u dan contact op met onze manueel therapeuten Jarno Scherphof en Elisa Noordhoek, zij kunnen u adviseren of verder helpen door middel van de meest recente behandelmethodes.

FYSIOTHERAPIE DE BLEEK

Telefoon: 053-4358992 | E-mail: info@fysio-debleek.nl×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?