COPD-klachten

Fysiotherapie de Bleek helpt patiënten met COPD klachten

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE BIJ COPD

Sinds 1 januari 2019 wordt beweegtherapie voor COPD-patiënten bij de fysio- of oefentherapeut uit de basisverzekering vergoed. Het aantal behandelingen dat een patiënt vergoed krijgt hangt af van de ziektelast en het aantal longaanvallen en/of ziekenhuisopnames door longaanvallen. Een verwijzing van de huisarts en/ of longarts is altijd nodig om de behandelingen fysiotherapie of oefentherapie bij COPD vergoed te krijgen. De behandelend therapeut bekijkt in welke categorie een patiënt valt om zo het aantal behandelingen dat vergoed wordt te bepalen. Deze categorieën zijn bepalend voor het maximaal aantal behandelingen in het eerste jaar dat een patiënt onder behandeling is van een fysio- of oefentherapeut.

WAT DOET UW FYSIOTHERAPEUT?

Om het ziekteverloop zo langzaam mogelijk te laten verlopen en u zo min mogelijk beperkt te voelen door COPD, is het van belang dat er op een juiste manier met de klachten om wordt gegaan. Bij fysiotherapie ligt het accent op het optimaliseren van uw inspanningsvermogen, zodat klachten worden onderdrukt en exacerbaties (longaanvallen) voorkomen kunnen worden. Dit wordt gedaan door de kracht en conditie te verbeteren, ademhalingsoefeningen te doen en het veranderen van de leefstijl. Stoppen met roken is hierbij van zeer groot belang.

FYSIOTHERAPIE DE BLEEK

Elisa Noordhoek en Lars Arends van Fysiotherapie de Bleek zijn aangesloten bij COPE-actief Twente en het landelijke Chronisch ZorgNet. Hierdoor is de praktijk nauw verbonden met longartsen en longverpleegkundigen in Enschede, waardoor u extra gemak ervaart bij contacten tussen de medisch specialisten.

Bij Fysiotherapie de Bleek kunt u terecht voor COPD training en begeleiding. Tevens bieden wij ook medische fitness aan waarbij u kunt trainen in de oefenzaal bij ons in de praktijk onder begeleiding van een fysiotherapeut. Mocht u een afspraak willen maken of heeft u een vraag, dan kunt u ons bereiken op 053-43589 92.×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?