Etalagebenen

Fysiotherapie de Bleek Blogt: Etalagebenen

Misschien herkent u deze verschijnselen wel : Pijn tijdens het lopen in de voet, kuit, dijbeen of bil en kramp of een moe gevoel in de benen. De klachten verdwijnen als u stilstaat maar loopt u verder dan beginnen de klachten opnieuw.

Een blessure tijdens je vakantie is het De kans is dan vrij groot dat u last hebt van ‘etalagebenen’. Dit is een vaatziekte die zich kenmerkt door vernauwing (slagaderverkalking) van de bloedvaten in en naar de benen. Claudicatio Intermittens wordt ook wel ‘etalagebenen’ genoemd.

Vroeger was de oplossing uiteindelijk vaak een dotterbehandeling of operatie. Gelukkig is er nu een alternatief: looptraining bij de fysiotherapeut.

Als u etalagebenen heeft dan is het belangrijk om de doorbloeding in de benen zo goed mogelijk te houden. Blijven bewegen is daarbij erg belangrijk, ook als lopen pijnlijk is. Daarnaast wordt geadviseerd om te stoppen met roken en gezonder te eten om in de toekomst hart- en vaatproblemen te voorkomen. Vooral als u op deze punten uw leefstijl aanpast, verminderen de klachten.

Looptraining biedt uitkomst voor veel patiënten. Daarbij leert men op een goede manier te lopen (bijvoorbeeld door hun voet goed af te rollen) en ook om soms door de pijn heen te lopen.

De ervaring met de looptraining leert dat een aanzienlijk deel van de deelnemers vrij snel vooruitgang merkt. Zij zijn daardoor ook positief over de looptraining, vooral als ze hiermee een operatie kunnen voorkomen.

Jarno Scherphof van fysiotherapie de Bleek is specialist op het gebied van looptraining bij etalagebenen. Naast dat hij de nodige ervaring en cursussen heeft gevolgd op het gebied van deze klachten is hij ook kartrekker vaatklachten bij het Chronisch Zorgnet.

Mocht u meer over deze klachten en de behandeling hierbij willen weten neem dan contact op met Jarno Scherphof via het telefoonnummer: 053-4358992 of kijk op onze website.

Fysiotherapie de Bleek/ Gezondheidscentrum Twekkelerveld Tel: 053 4358992×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?