Fit op vakantie

#FitOpVakantie

Gaat u deze zomer op vakantie? Dan is de kans dat u uw vaste routine onderbreekt groot. Wij geven u tips om tóch in beweging te blijven!

TIP 1 | TIJDENS HET INPAKKEN

Inpakken, zorg ervoor dat u blijft letten op uw houding. Til niet met uw rug, maar zak door uw knieën. Het zou namelijk jammer zijn als u net voor de geboekte vakantie door uw rug gaat!

TIP 2 | ONDERWEG

Heeft u een lange reis voor de boeg in het vliegtuig of in de auto? Dan is deze tip perfect voor u!

Beweeg onderweg om het uur. Schakel om het uur een pauze in en neem de tijd om even te rekken en strekken. Raak bijvoorbeeld met uw handen eerst uw hoofd aan, dan uw schouders en vervolgens uw knieën en schouders. Als u voldoende ruimte heeft, kunt u ook een stukje rennen. In het vliegtuig is dit natuurlijk lastig! Probeer hier uw nek te strekken door uw hoofd eerst op de rechterschouder te leggen en daarna op de linker. Of loop wat vaker naar de wc dan gebruikelijk.

TIP 3 | OP DE BESTEMMING

Bent u aangekomen op uw bestemming? Heerlijk! Dan kunt u nu van uw vakantie genieten. Maar bij het genieten hoort ook bewegen. Bewegen zorgt ervoor dat u een gezonde levensstijl blijft behouden in de vakantie en door het bewegen houdt u uw spieren soepel. Deze tip is voornamelijk: ‘’Zoek het water op.’’ Water houdt u in beweging. Drie manieren om fit te blijven op en in het water:

  • Rivier of meer

Kanoën is de beste manier om de natuur nog beter te kunnen ontdekken en om rustig om u heen te kijken. Bovendien is het een perfecte manier om uw armspieren in beweging te houden.

  • Zee:

Zoek de zee op om lekker te zwemmen of te dobberen. In zee blijft u in beweging door de golven en het water wat u meesleept als u niet zwemt.

  • Zwembad:

Baantjes trekken. Een zwembad dicht in de buurt? Dit is de ideale gelegenheid om elke dag voldoende lichaamsbeweging te krijgen! Maak een afspraak met uzelf om elke dag een half uurtje baantjes te trekken. Zo krijgt u genoeg beweging en dit houdt uw spieren sterk.

TIP 4 | ACTIEF BLIJVEN OP EEN DOORSNEE VAKANTIEDAG

Bent u een natuurliefhebber? Dan is wandelen een hele geschikte bezigheid voor u. Bent u niet zo van wandelen? Ga dan winkelen of een stad in de buurt verkennen. Door te lopen blijft u actief en het is ook nog eens een goeie manier om alles rustig te bekijken. U geeft zelf uw eigen tempo aan!

Het team van Fysiotherapie de Bleek wenst u een fijne vakantie!×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?