Echografie

Echografie bij Fysiotherapie de Bleek

Het afgelopen jaar hebben wij in onze fysiotherapiepraktijk veel vragen gehad over echografie. Doormiddel van dit artikel, geschreven door onze echografie specialist hopen we het een en ander duidelijk te maken over dit specialisme.

ECHOGRAFIE BIJ DE FYSIOTHERAPEUT
Echografie wordt al jaren ingezet voor de diagnostiek van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Van origine is het de radioloog die deze beelden maakt en beoordeelt. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar wie is dé specialist op het gebied van beweging? En wie ziet patiënten vaak als eerste als het gaat om klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat? Dat is de fysiotherapeut en dit is de reden waarom onze collega’s zich zijn gaan specialiseren.

Echografie is in eerste instantie bedoeld om vermoedens omtrent een lichamelijke klacht te bevestigen of te ontkennen. Goed om te weten is dat het maken van een echo niet schadelijk is en dus bij iedereen kan. Zelfs mensen met een pacemaker, implantaten, claustrofobie of zwangere vrouwen zijn zonder problemen te scannen. Met echografie kun je veel zaken in kaart brengen, waaronder:

– Peesontstekingen
– Kalkdeeltjes
– Spierscheuringen
– Bandletsels
– Slijmbeursonstekingen
– Kneuzingen

Daarnaast is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat echografie ook een goede ondersteuning is bij de behandeling van klachten. Zo stelt het echografisch onderzoek mensen gerust wanneer er geen (ernstige) afwijkingen worden gevonden en helpt het om de klachten beter te begrijpen. Nog meer voordelen:

– Echografie is meteen inzetbaar bij de eerste afspraak.
– Het echobeeld kan direct meegegeven worden of gebruikt worden in de communicatie naar de huisarts.
– U hoeft niet op de wachtlijst voor de afdeling radiologie en weet direct wat er aan de hand is.

Heeft u meer vragen over echografie of wilt u een afspraak maken bij onze echografie specialist Bart Dost, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Tel. 053-4358992
WhatsApp 0616907232

Gezondheidscentrum:
Maanstraat 130
7521 HC Enschede
Twekkelerveld:
G.J. van Heekstraat 66
7521 EH Enschede×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?