Fysiotherapie – basisverzekering 2020

Gezien in Wijkkrant Twekkelerveld!

WAT ZIT IN DE BASISVERZEKERING EN WAT NIET?
Veel zorgvormen zijn gedekt uit de basisverzekering. Soms zit fysiotherapie hier wel in en soms niet. Hieronder maken wij duidelijk wat er wel vergoed wordt uit de basisverzekering en wat niet.

WEL VERGOED UIT DE BASISVERZEKERING
Fysiotherapie aan volwassenen die een chronische aandoening hebben. Deze staat op de “lijst Borst” ook we de chronische lijst genoemd. Er is sprake van een volledige dekking pas na de 20e behandeling. De eerste 20 behandelingen gaan uit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Is deze er niet dan moet de patiënt deze uit eigen zak betalen.

Mocht u artrose hebben in uw heup of knie en heeft u een verwijzing van uw arts, dan wordt dit voor 12 keer uit de basisverzekering vergoed.

Dit geldt ook als u bent doorverwezen voor fysiotherapie bij claudicatioklachten, dan worden de behandelingen 37 keer uit de basisverzekering vergoed.

Let op; alle fysiotherapie uit de basisverzekering wordt verrekend met uw eigen risico.

NIET VERGOED UIT DE BASISVERZEKERING
Alle overige fysiotherapie aan volwassenen wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Hiervoor moet een aanvullende verzekering worden afgesloten waar fysiotherapie in zit.

GEDEELTELIJK VERGOED UIT DE BASISVERZEKERING VOOR JONGEREN ONDER DE 18 JAAR
Fysiotherapie aan jongeren onder de 18 jaar zonder chronische indicatie krijgen de eerste 9 behandelingen vergoed. Dit kan na toestemming met de verzekeraar verlengd worden met nog eens 9 behandelingen. Daarna vind er vergoeding plaats vanuit de aanvullende verzekering.

Kortom er zijn nog al wat regels en uitzonderingen. In uw verzekeringspolis kunt u hier ook alles over vinden. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan mag u altijd met ons opnemen.

FYSIOTHERAPIE DE BLEEK
Gezondheidscentrum Twekkelerveld
053- 435 89 92
info@fysio-debleek.nl×

Goedendag!

Waarmee kunnen wij u helpen?

× Kunnen wij u helpen?